Corradi
Inzichten

Natuur en design: een outdoor voor het hele jaar, tussen de heuvels van Lugano

Natuur en design: een outdoor voor het hele jaar, tussen de heuvels van Lugano

Een villa tussen de Zwitserse heuvels in Tesserete, in de zone van Lugano, een groene en verfijnde buitenomgeving waar het hele jaar door genoten kan worden van een outdoor spa: vandaag vertellen wij u een succesvolle case-history in Lugano - ontworpen door Matteo Scudiero en door het team van EsseDiEsse, waar de bioclimatische pergola Alba van Corradi de hoofdrol vervult.

Het doel was een heldere en functionele omgeving, met een perfecte interactie tussen natuur en technologie, dankzij de aanwezigheid van een bioclimatische pergola van Corradi, gekozen als synthese van structurele uitmuntendheid en design. 

Dit project, ontwikkeld gedurende de lente en zomer van 2018, is er in geslaagd om de waarde van de groene omgeving van de woning optimaal te benadrukken: te beginnen bij de lijnen van de bioclimatische pergola, naar het whirlpoolbad, het hout van de vloer en het meubilair en de uiterste zorg voor elk detail van de begroeiing, alles voldoet aan de passie van de eigenaars voor interieurontwerp en geavanceerde technologie.

Een design lounge midden in de natuur

De wens van de klant was de tuin te renoveren en nog gastvrijer en functioneler te maken, en ook om een wellnessomgeving op te nemen, voor gebruik zowel in de zomer als in de winter.

En zo is het idee ontstaan van een whirlpoolbad in de open lucht en daarnaast de bioclimatische pergola Alba, het hart van de buitenomgeving, waar een lounge is gecreëerd waarvan, met de eettafels en de zitbanken, tijdens de warmere maanden volop kan worden genoten, en die in het winterseizoen gebruikt kan worden als entrée en kleedruimte voor de wellnessruimte, ook dankzij de installatie van een verwarmingssysteem.

Het resultaat is een echte woonkamer in de natuur die vanuit de woonkamer binnen bereikt kan worden; er is dus sprake van een continuïteit van de gebruiksbestemming tussen binnen en buiten.

Het project voorziet verder een houten vloer, gekozen in natuurlijke zachte tinten, die een perfecte combinatie vormt met het omringende groen en resulteert in een verfijnde en authentieke omgeving.

Bioclimatische pergola Alba: een blijvend model 

De bioclimatische pergola Alba van Corradi werd al snel geïdentificeerd als de beste oplossing voor de behoeften van de klant en zijn wens om een open leefruimte te creëren, die ook beschutting biedt. De modellen Bioclimatics zijn immers ideaal voor het creëren van een ademende omgeving: wanneer de lamellen van de overdekking geopend zijn, is, afhankelijk van de mate van opening, de hemel zichtbaar. De lamellen kunnen maximaal 150° georiënteerd worden voor een optimale regeling van lucht en licht, terwijl de zijdelingse glazen elementen zorgen voor een onafhankelijke ruimte die ook een voortzetting vormt van de tuin.

In dit project werd de keuze ook bepaald door de prestaties van het product in verband met de weersomstandigheden: de structuur is waterbestendig en wanneer de lamellen en ruiten gesloten zijn, wordt het regenwater afgevoerd via de in de pilaren geïntegreerde goten. Tenslotte is ook aandacht besteed aan de harmonie vanuit esthetisch oogpunt: de inrichting van de lounge onder de bioclimatische pergola ziet vooral delicate lijnen, duurzame materialen en lichte kleuren, waaronder wit, taupe en lichtgroen, die perfect aansluiten op de kleuren van de tuin en de omringende natuur, en waarvan de intensiteit wordt benadrukt.

Maximale personalisatie tussen automatisering en verfijnde lijnen

Een van de sterke punten van dit project is de mate van personalisatie. De ontwerper heeft de bedieningsstructuur van de oriënteerbare lamellen aangevuld met een systeem voor thuisautomatisering door middel waarvan de klant de pergola rechtstreeks vanaf zijn smartphone kan openen en sluiten.

Geraffineerd is ook het systeem waarmee de regelmodule van de structuur van de pergola is ingebouwd: hiervoor is een extra pilaar gecreëerd, een kolom op maat, die het technologische hart huisvest, op een perfecte in het omringende design geïntegreerde manier.

Een ander belangrijk element is de creatie van een railsysteem voor de verplaatsing van de gordijnen, als gevolg waarvan het via de grote ramen binnenkomende licht op eenvoudige en functionele manier kan worden aangepast.

Het project komt perfect overeen met de “touch” van Corradi: tijdloze stijl en geavanceerd design, technologie geïntegreerd in de omringende omgeving, maximale tevredenheid van de klant die zijn behoeften en wensen vervuld ziet.

Wie op zoek is naar een project voor de vertolking van de buitenomgeving dat rekening houdt met functionele behoeften en design, kan voor de installatie van dit soort en vele andere concepten van hoge kwaliteit vertrouwen op het merk Corradi, garantie voor uitmuntendheid en smaak.

Laten we contact houden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang automatisch de laatste Corradi nieuwtjes